المقادير:ملح وفلفل اسود وحبهان ومستكة وورق لورا اللى هوة الغار
جزر وبروكلى ومشروم وسبانخ وكرفس وكوسه وبطاطس وبصله
قشدة
شوفان
<LI>
التحضير:هاتى فرخة واسلقيها كويس وضعى عليها ملح وفلفل اسود وحبهان ومستكة وورق لورا اللى هوة الغار وهى بتسلق وبصلة مفرومة
وعلى ماتستوى الفرخة تفرمى جزر وبروكلى ومشروم وسبانخ وكرفس وكوسه وبطاطس وبصله كله مفروم بالمحضرة او مبشور بالمبشرة
وفتفتت الفراخ
وضعى كل المكونات السابقة والفراخ المفتفتة وحطيها فى الشوربة تغلى عشر دقائق وهاتى الاوت ميلاللى هوة الشوفان وملعقتين كبار او تلاتة حسب كمية الشوربة
وقلبىه فى الشوربة الى ان يغلظ قوام الشوربة ...اخف من المهلبية شوية....... وبعدين ضيفى كوب لبن دسم او قشدة وقلبيه فى الشوربة وغطى الحلة واطفى النار ولو كانت الشوربة سميكة ضيفى شوية لبن تانى ...
وكدة تكون خلصت الشوربة</LI>